dijous, 28 de maig del 2009

4.2 VALORACIÓ DE MATERIALS EDUCATIUS



Aquí trobareu un seguit de recursos educatius relacionats amb la interculturalitat que han realitzat alguns dels companys d'aula, i els comentaris personals que he realitzat respecte aquest material:

La primera web que he visitat és UN DIARI DE VIATGE de la Mª Lluïsa Cabrera i la Maria Montaner : http://phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=3712&id_pagina=1

He arribat a aquesta web de casualitat, és la primera que he mirat i certament ha cridat la meva atenció.
Penso que heu fet un plantejament de webquest molt original i força motivadora. La presentació dels continguts i de les activitats és clara i motivadora per als alumnes.
En quant al nivell d’interculturalitat que abordeu, penso que es troba en un nivell mitjà o de resolució de conflictes.
La manera com l’heu plantejat em sembla molt útil per fer l’acolliment a nous alumnes, i que permeti alhora que la resta d’alumnes puguin conéixer de manera més intensa als companys que tenen a la vora.

Felicitats per la feina feta, em sembla un treball molt interessant.


Una altra webquest que he visitat ha estat UN ENTORNO DE I PARA TODOS Del Miquel Vila, Charo Villalón i la Yasmina Janer
http://phpwebquest.org/newphp/webquest/soporte_izquierda_w.php?id_actividad=7439&id_pagina=1

Primer de tot us he de felicitar per la webquest. Penso que heu aconseguit l’objectiu de la interculturalitat, i que els alumnes a partir de les activitats que proposeu poden comunicar-se i fer un intercanvi de idees molt positiu per tal d’acordar els continguts que proposeu.
Penso que hi ha una diferència gran entre el com presenteu la webquest (d’una manera sèria, i que no saps ben bé el que t’espera), i com la desenvolupeu (d’una manera dinàmica mitjançant diferents dinàmiques de grup: grup de discussió, Role playing, debat…).
Trobo que és una bona opció el Role playing que utilitzeu i el canvi de rols que han de fer els alumnes, ja que és esencial per poder empatitzar amb els altres.


Una altra Webquest visitada ha estat ON NEIXEN ELS PREJUDICIS? Materia creat per la Lety López, Lluís Mª Escrichs i Carles Alastuey.

http://phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=3705&id_pagina=1

He estat mirant la vostra web, i us he de dir que m’ha semblat molt encertada i ben plantejada. Les activitats engloben tot un seguit de processos molt motivadors per als alumnes, les primeres potser són més teòriques, però les últimes activitats incloent l’ús de tecnologies són molt engrescadores i poden donar lloc a situacions naturals entre els alumnes per a que puguin abordar els continguts que us plantegeu a la vostra webquest. Els vídeos són molt adequats, i l’evolució que han d’anar fent al llarg de la webquest respecte els prejudicis és un bon plantejament ja que permet la construcció d’idees a partir de trenca resquemes i crear-ne de nous.
Penso que heu aconseguit un nivell intercultural foro, on els alumnes poden intercanviar idees i crear nous llenguatges culturals.
Enhorabona per la feina!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada