dimecres, 6 de maig del 2009

3.SEGUIMENT I EVOLUCIÓ DE LA WEBQUEST


Potser el títol de l'entrada, no és el que més s'adiu al moment en que ens trobem de l'assignatura. En aquests moments la Webquest ja està acabada, i el que semblava en un principi impossible de realitzar, ha resultat ser un treball satisfactori i motivador.
En un primer moment la gran quantitat d'informació referent a l'entorn webquest va resultar ser una mica angoixant; això sí, una vegada investigat i després de practicar una mica tot el programa, va resultar ser més fàcil del que semblava.
L'entorn Webquest era un entorn desconegut per mi, i ara després d'haver realitzat la pràctica, he descobert que la Webquest és un recurs facilitador per poder treballar qualsevol contingut, i de manera transeversal.
És un recurs que permet de manera didàctica poder treballar les diferents àrees de coneixement, i a l'hora és un recurs innovador, senzill, i engrescador per poder treballar amb els alumnes a partir de les noves tecnologies.
La webquest que hem realitzat la meva companya i jo té com a títol "la música te habla", i hem intentat que mitjançant la música els alumnes poguéssin anar descobrint diferents etapes de la nostra història que han marcat la cultura, i les relacions interculturals de les persones.
Aquesta Webquest que hem plantejat és trobaria entre un nivell bàsic i mig d'interculturalitat.
La nostra intenció final era facilitar un instrument de reflexió i de construcció de la història per conscienciar dels canvis que han passat i poder mirar més enllà del que tenim al voltant.
El treball en grup ha estat molt satisfactori. Cal dir que amb la Lídia ens coneixem de fa molts anys, i hem fet molts treballs juntes. Això ha facilitat la comunicació i la creació de la Webquest. Hem participat les dues en tot el procés d'elaboració de la Webquest; des de la planificació dels objectius, continguts... fins a l'elaboració final de la mateixa. La veritat que treballar així és un plaer, i facilita molt el treball.
En definitiva, el coneixement d'aquest nou entorn ha estat molt enriquidor, i alhora ha suposat un nou recurs a tenir en compte a l'hora de planificar els aprenentatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada